O nas
HACCP
GMP GHP
DDD
Prawo
 
Oferta
 
Biolog
terenowy
  Ozonowanie
Certyfikaty
Zapytaj nas
RODO
Kontakt

Valid HTML 4.01 Transitional



GMP GHP


>>> GMP (ang. Good Manufacturing Practice - dobra praktyka produkcyjna)

    Działania, które muszą być podjęte, i warunki, które muszą być spełniane, aby produkcja żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością odbywały się w sposób zapewniający bezpieczeństwo żywności, zgodnie z jej przeznaczeniem; ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225.


>>> GHP (ang. Good Hygine Practice - Dobra Praktyka Higieniczna)

    Dotyczy wszelkich działań związanych z warunkami i środkami podejmowanymi w celu zapewnienia produkcji bezpiecznej żywnosci na wszystkich etapach łańcucha produkcji.


System ten obejmuje:
  • założenie konstrukcyjno-budowalane obiektów produkcujnych
  • dobór odpowiedniego wyposażenia technologicznego i technicznego
  • procedrurę mycia, dezynfekcji, konserwacji maszyn i urządzeń
  • zapwenienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego
  • zapewnienia odpowiedniej jakości wszystkich surowców
  • stosowaniu odpowiednich procedur i operacji technologicznych
  • szkolenie i higienę osobistą pracowników.

źródło: Wikipedia
Dezynfekcja Dezynsekcja Deratyzacja

Zakład Usługowy "Arras" Bogdan Staśkiewicz i "Pegar" Ela Świder
Legnica, ul. Szaniawskiego 7 m. 31, tel. 076 8550052
©2007 Naprawa komputerów Legnica
Cyber Centrum: Pozycjonowanie, tworzenie stron WWW