| O nas | 
	
   
    | HACCP | 
	   
    | GMP GHP | 
	
	 
    | DDD | 
	
	 
    | Prawo | 
	 
    |  | 
   
	
    | 
         
          |  | 
              
                |  
 Akty prawne
 
Polskie i unijne przepisy dotyczące wdrożenia systemu ochrony przed szkodnikami.>>> Przepisy międzynarodowe: 
>>> Polskie akty prawne: Codex Alimentarius (Międzynarodowy Kodeks Żywnościowy) dyrektywa 93/43/EEC w sprawie higieny środków spożywczych - zaleca stosowanie systemu HACCP w sektorze żywnościowym;
 dyrektywa 64/433/EEC określająca m.in. obowiązek stosowania odpowiednich zabezpieczeń przedowadami i gryzoniami;
 
 ustawa z dnia 11.05.2001 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U.nr 31 poz.265, 2005r.),
 rozporządzenie MZ w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz.U.nr 104, poz.1096, 2004),
 rozporządzenie MZ w sprawie przeprowadzanie urzędowej kontroli żywności (Dz.U.nr 104, 1098, 2004),
 rozporządzenie MZ z dnia 19.12.2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz.U.nr 21, poz.179, 2003).
 |  |  | 
   
    |  | 
   
    | 
 |